mgr biologii Justyna Piekara
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Specjalizuje się w biologii człowieka. Dodatkowo ukończyła kurs instruktorski w zakresie odnowy biologicznej oraz szkolenia z doradztwa żywieniowego i promocji zdrowia. Bacznie śledzi nowinki ze świata nauki, w szczególności te, które dotyczą branży life science.
Wszystkie publikacje autora
-
Wczesna choroba Alzheimera – kto jest w grupie ryzyka? Jak rozpoznać pierwsze oznaki choroby?
Przeczytane 10276 razy
3 min
-
Problemy skórne a COVID-19 – wysypki, rumień, wypadanie włosów
Przeczytane 86748 razy
4 min
-
SPF i PPD – co określają te współczynniki? Jak prawidłowo stosować kremy z filtrami przeciwsłonecznymi?
Przeczytane 21699 razy
4 min
-
Oksytocyna – jaka jest jej rola w organizmie? Zastosowanie oksytocyny w medycynie
Przeczytane 16561 razy
3 min
-
Choroby przenoszone przez komary – rodzaje, leczenie, zapobieganie
Przeczytane 23205 razy
5 min
-
Czy po przyjęciu szczepionki na COVID-19 można się opalać?
Przeczytane 13586 razy
3 min
-
Związki zawarte w chmielu mogą pomóc leczyć niealkoholową stłuszczeniową chorobę wątroby
Przeczytane 4556 razy
3 min
-
Czym są endorfiny i jakie funkcje pełnią w organizmie? Jak podnieść ich poziom w organzmie?
Przeczytane 19362 razy
3 min
-
Koronawirus powoduje znaczącą utratę istoty szarej mózgu. Z jakimi konsekwencjami może się to wiązać?
Przeczytane 4506 razy
3 min
-
Czerniak – objawy, diagnoza, profilaktyka. Terapie w leczeniu czerniaka skóry
Przeczytane 16937 razy
5 min