mgr dietetyki Karolina Dereń
Dietetyk oraz biolog specjalizujący się w biologii człowieka. Na co dzień współpracuje z osobami pragnącymi zmienić swoje nawyki żywieniowe oraz wymagającymi odpowiedniego żywienia ze względu na występujące jednostki chorobowe. Stale rozwija swoje kompetencje poprzez uczestnictwo w konferencjach naukowych i szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej. Skupia się na promowaniu rzetelnej edukacji żywieniowej opartej o solidne źródła.
Wszystkie publikacje autora
-
Kasza gryczana – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przepisy
Przeczytane 12022 razy
6 min
-
Kasza jęczmienna – wartości odżywcze i właściwości lecznicze. Kto powinien włączyć ją do swojego menu?
Przeczytane 42241 razy
6 min
-
Tofu – wartości odżywcze i właściwości twarogu sojowego. Zdrowe przepisy z serem tofu
Przeczytane 44003 razy
4 min
-
Zarodki pszenne – właściwości i wartości odżywcze. Dlaczego warto włączyć je do diety?
Przeczytane 22460 razy
4 min
-
Bataty – właściwości, wartości odżywcze i zastosowanie. Przepisy na dania ze słodkimi ziemniakami
Przeczytane 68879 razy
6 min
-
Kukurydza – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Zdrowe przepisy z kukurydzą
Przeczytane 55165 razy
7 min
-
Dieta normokaloryczna – założenia, efekty i etapy. Dla kogo będzie wskazana?
Przeczytane 7053 razy
3 min
-
Popcorn – czy jest zdrowy? Wartości odżywcze, kalorie i właściwości prażonej kukurydzy
Przeczytane 187556 razy
4 min
-
Dieta przy nadczynności tarczycy – o czym warto pamiętać? Zasady, produkty, przepisy, jadłospis
Przeczytane 118710 razy
5 min
-
Likopen (E160d) – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. W jakich produktach można go znaleźć?
Przeczytane 28192 razy
4 min
-
Ciecierzyca – charakterystyka, wartości odżywcze, właściwości i zastosowanie. Zdrowe przepisy z cieciorką
Przeczytane 26304 razy
4 min