dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Białe pieczywo i alkohol zwiększają ryzyko wystąpienia raka jelita grubego
Przeczytane 1959 razy
2 min
-
Nowa przyczyna migreny i napięciowego bólu głowy odkryta
Przeczytane 3625 razy
2 min
-
Wysoki poziom „dobrego cholesterolu” groźny dla zdrowia? Szokujące wyniki badań
Przeczytane 15480 razy
5 min
-
Wzrost zachorowań na COVID-19 – szpitale wprowadzają ograniczenia i maseczki
Przeczytane 13129 razy
2 min
-
Semaglutyd może pomóc zapobiegać zawałom serca i udarom mózgu
Przeczytane 2802 razy
2 min
-
Dziwne skupiska zapalenia płuc wśród dzieci w Chinach. Apel WHO do władz
Przeczytane 5805 razy
2 min
-
Szczepienie na pneumokoki dla dorosłych – kogo obejmuje? Ile dawek trzeba przyjąć?
Przeczytane 23181 razy
3 min
-
Nowy lek na odchudzanie zatwierdzony. Ma szansę powtórzyć sukces Ozempicu
Przeczytane 80437 razy
3 min