dr nauk biologicznych Ewelina Sochacka
Doktor nauk biologicznych Wydziału Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego. Autorka oraz współautorka publikacji naukowych z zakresu tematyki nowotworowej związanej przede wszystkim z problemem raka jelita grubego. Uczestniczyła w licznych międzynarodowych konferencji specjalistycznych. Laureatka programu BioLab, podczas którego odbyła roczny staż naukowy w Stanach Zjednoczonych. Prywatnie zainteresowana praktyką jogi oraz bieganiem.
Wszystkie publikacje autora
-
Niedobór witaminy D związany ze zwiększonym ryzykiem rozwoju długiego COVID-19
Przeczytane 2796 razy
4 min
-
Karmienie piersią – weganizm nie zmniejsza ilości niektórych składników odżywczych
Przeczytane 1703 razy
5 min
-
Atak woreczka żółciowego – objawy. Jak odróżnić ból pęcherzyka żółciowego od innych dolegliwości?
Przeczytane 83169 razy
3 min
-
Czy przy alergii może występować gorączka? Czym jest gorączka sienna?
Przeczytane 21010 razy
3 min
-
Suplementacja dla osób z zaburzeniami lękowymi – L-teanina, kwasy omega, kurkumina (część 2.)
Przeczytane 4672 razy
2 min
-
Suplementy, które mogą zmniejszyć uczucie lęku – glicynian magnezu, szafran, witamina D (część 1.)
Przeczytane 56992 razy
3 min
-
Jedzenie frytek i innych smażonych potraw powiązane z napadami lęku i depresją
Przeczytane 1872 razy
4 min
-
Dlaczego wciąż nie ma tabletek antykoncepcyjnych dla mężczyzn?
Przeczytane 12270 razy
5 min
-
Depresja w ciąży – jak ją rozpoznać? Jak pomóc przyszłej mamie?
Przeczytane 4983 razy
4 min