-
Mięso białe i czerwone – rodzaje, wartości odżywcze. Które lepsze dla zdrowia?
Przeczytane 70463 razy
6 min
-
Drób – właściwości i wartości odżywcze. Czy mięso drobiowe jest zdrowe?
Przeczytane 22871 razy
3 min
-
Kinaza kreatynowa (CK, CPK) – normy, za wysoka, za niska. Wskazania do badania
Przeczytane 301328 razy
5 min
-
Glukagon – działanie, rola w organizmie, normy. Kiedy badać jego stężenie we krwi?
Przeczytane 42573 razy
3 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 181296 razy
6 min
-
Wieprzowina – wartości odżywcze, przechowywanie, przepisy. Czy jest zdrowa?
Przeczytane 19592 razy
5 min
-
Koagulogram – wskazania do badania, interpretacja wyników, normy
Przeczytane 111734 razy
5 min
-
Shin splints – przyczyny, objawy i leczenie bólu piszczeli u biegaczy
Przeczytane 52242 razy
4 min
-
Kołatanie serca – przyczyny, diagnostyka, leczenie palpitacji serca
Przeczytane 42645 razy
4 min
-
Witamina B3 (niacyna, PP) – funkcja w organizmie, suplementacja, niedobór, nadmiar
Przeczytane 97335 razy
4 min