dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Peeling enzymatyczny — czym jest i jak należy go prawidłowo wykonać?
Przeczytane 65835 razy
4 min
-
Czym jest Bisfenol A (BPA) i dlaczego powinniśmy go unikać?
Przeczytane 54980 razy
4 min
-
Jak sposób przygotowania jedzenia może wpływać na obniżenie jego jakości?
Przeczytane 12755 razy
5 min
-
Kwas kojowy i jego zastosowania w kosmetologii, kosmetyce i medycynie
Przeczytane 19317 razy
4 min
-
Słodziki – dlaczego są słodkie i jak wpływają na nasz organizm?
Przeczytane 12021 razy
4 min