dr nauk chemicznych Joanna Orzeł
Pracownik Instytutu Chemii Uniwersytetu Śląskiego. Interesuje się analizą fizykochemiczną, dlatego dużą część badań poświęca żywności. Swoje pasje rozwija poprzez pracę naukową. Prywatnie zapalona podróżniczka kulinarna, zafascynowana odkrywaniem nowych smaków.
Wszystkie publikacje autora
-
Tauryna – czym jest i jak działa? Właściwości, dawkowanie, przeciwwskazania, skutki uboczne
Przeczytane 228382 razy
4 min
-
Kolagen – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 543801 razy
9 min
-
Herbata biała – co warto o niej wiedzieć? Właściwości, zastosowanie, sposób parzenia
Przeczytane 17207 razy
5 min
-
Kapsaicyna – co to jest i jak działa? Właściwości, skutki uboczne, przeciwwskazania
Przeczytane 152373 razy
4 min
-
Koenzym Q10 – właściwości, źródła, zastosowanie. Kiedy go suplementować?
Przeczytane 180799 razy
6 min
-
Kofeina – właściwości i zastosowanie. Jak wpływa na organizm?
Przeczytane 56022 razy
5 min
-
Teina – czym jest? Właściwości, zastosowanie i wpływ na organizm
Przeczytane 56824 razy
5 min
-
Drożdże – charakterystyka, właściwości i zastosowanie. Kiedy stosować preparaty z drożdżami?
Przeczytane 103836 razy
10 min
-
Cytrulina - właściwości i dawkowanie. Jak działa jabłczan cytruliny?
Przeczytane 395091 razy
3 min
-
Azorubina (E122) – właściwości i zastosowanie. Czy jest szkodliwa?
Przeczytane 29826 razy
3 min
-
Cynaryna – właściwości i zastosowanie. Jaki ma wpływ na zdrowie?
Przeczytane 28413 razy
3 min
-
Berberyna – co to takiego? Właściwości i zastosowanie berberyny
Przeczytane 739421 razy
4 min