mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Sukraloza – szkodliwość i skutki uboczne przy stosowaniu
Przeczytane 517629 razy
4 min
-
Herbata czerwona Pu-Erh – czy jest dobra na odchudzanie? Jakie ma właściwości?
Przeczytane 19647 razy
4 min
-
Hibiskus – skład, właściwości, zastosowanie i herbata z kwiatu hibiskusa
Przeczytane 49498 razy
4 min
-
Pandan – azjatycka wanilia. Co to za przyprawa i do czego może przydać się w kuchni?
Przeczytane 16469 razy
4 min
-
Sezam (czarny i biały) – wartości odżywcze i właściwości zdrowotne
Przeczytane 90250 razy
4 min
-
Dieta kopenhaska – menu, ile można schudnąć i czy taka dieta jest zdrowa?
Przeczytane 16336 razy
4 min
-
Podwyższone stężenie cholesterolu w surowicy krwi - dieta, objawy i przyczyny
Przeczytane 96252 razy
4 min