mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Celiakia – przyczyny, objawy, leczenie. Dieta przy nietolerancji glutenu
Przeczytane 52969 razy
8 min
-
50 twarzy grejpfruta – czyli o owocu innym (takim samym) niż (jak) wszystkie
Przeczytane 9461 razy
3 min
-
Pokrzywa i jej prozdrowotne właściwości – czy może oczyścić nasz organizm?
Przeczytane 17985 razy
5 min
-
Błonnik pokarmowy – gdzie i czym jest? Jak wpływa na zdrowie?
Przeczytane 171642 razy
5 min