mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Komosa ryżowa (quinoa) – właściwości, wartości odżywcze i przykładowe przepisy
Przeczytane 9967 razy
5 min
-
Dieta w insulinooporności (IO) – dlaczego jest ważna i jak powinna wyglądać?
Przeczytane 20123 razy
4 min
-
Dieta po operacji wyrostka robaczkowego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 174580 razy
4 min
-
Dieta w niedoczynności tarczycy – założenia i przykładowy jadłospis
Przeczytane 159997 razy
4 min
-
Dieta na nadkwasotę żołądka – jak złagodzić nadkwaśność dietą?
Przeczytane 204789 razy
4 min
-
PCOS a dieta – co jeść, a czego unikać przy zespole policystycznych jajników
Przeczytane 81068 razy
4 min
-
Dieta śródziemnomorska – zasady, efekty, profilaktyka w chorobach
Przeczytane 25441 razy
6 min
-
Dieta karniwora (mięsna) – na czym polega? Założenia i efekty
Przeczytane 76744 razy
4 min