mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Termogeniki – co to za produkty i jaki mają wpływ na spalanie tłuszczu?
Przeczytane 10819 razy
5 min
-
Dieta przy SIBO – co jeść, a czego unikać w zespole rozrostu bakteryjnego?
Przeczytane 246319 razy
5 min
-
Termogeneza – czym jest? Jaki ma wpływ na utratę masy ciała?
Przeczytane 18472 razy
5 min
-
Dieta dr Budwig – dla kogo? Na co pomoże? Czy warto ją stosować?
Przeczytane 14156 razy
4 min
-
Dieta przeciwnowotworowa – zasady, wskazówki, produkty antyrakowe
Przeczytane 4528 razy
7 min
-
Rabarbar – wartości odżywcze, właściwości i przepisy z rabarbarem
Przeczytane 14420 razy
5 min
-
Immunożywienie – czym jest? Kiedy stosuje się dietę immunomodulującą?
Przeczytane 6317 razy
5 min
-
Czarna porzeczka – charakterystyka, właściwości, zastosowanie, przepisy
Przeczytane 65521 razy
5 min
-
Szkodliwe połączenie potraw – jakich składników nie łączyć ze sobą? Zasady prawidłowego łączenia pokarmów
Przeczytane 19922 razy
6 min