mgr inż. Maria Brzegowy
Dietetyk, specjalista żywienia klinicznego z Krakowa, aktualnie w trakcie realizacji końcowego etapu rozprawy doktorskiej. Na co dzień zajmuje się głównie pacjentami otyłymi leczonymi chirurgicznie (chirurgia bariatryczna), onkologicznymi i z chorobami przewodu pokarmowego.
Wszystkie publikacje autora
-
Dieta w chorobie Leśniowskiego-Crohna – o czym warto wiedzieć?
Przeczytane 18348 razy
6 min
-
Pistacje – charakterystyka, wartości odżywcze i właściwości. Kto powinien po nie sięgać?
Przeczytane 37634 razy
3 min
-
Jabłko – właściwości, wartości odżywcze, kalorie, przepisy
Przeczytane 92361 razy
10 min
-
Dieta przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego – jak powinna wyglądać?
Przeczytane 46421 razy
7 min
-
Mandarynki – wartości odżywcze, kalorie i właściwości. Czy warto je jeść?
Przeczytane 57138 razy
4 min
-
Żywienie przy COVID-19 – jaka dieta przy zakażeniu wirusem SARS-CoV-2?
Przeczytane 38236 razy
9 min
-
Dieta niskosalicylanowa (aspirynowa) – zasady, produkty, przepisy
Przeczytane 15520 razy
5 min
-
Dieta na zimę – jak odżywiać się o tej porze roku? Jak nie przytyć zimą?
Przeczytane 3886 razy
7 min
-
Brzuch tarczycowy – jak wygląda, czemu powstaje, jak się go pozbyć?
Przeczytane 120045 razy
5 min